faq.png

FAQ

Vad för tjänster tillhandahåller ni?
Gräsklippning, inköp av växter, plantering, dränering, gödsling, krattning, beskärning av träd och buskar, häckklippning, ogräsrensning, bevattning, trädgårdsdesign, av trädgårdar, balkonger, uteplatser, parker och gröna ytor i Stockholm och Skåne. Under vintertid hjälper vi gärna till med snöskottning, sandning, sätta upp utebelysning mm.

Tjänster ni inte nämner
Plocka in posten under semestern när vi är på plats och klipper er gräsmatta? Min son har studentfirande nästa vecka kan ni ordna trädgården med att klippa gräsmatta och fixa blommor? Vi är några grannar som vill dela på antal timmar? Vi skulle vilja ha belysning uppsatt runt jul? Vi kan tillhanda hålla det mesta mellan himmel och jord, inga frågor är dumma. Vi är ju  trots allt din personliga trädgårdsmästare!

Vart finns ni?
Vi finns både i Stockholm och i Skåne och kan vi när som helst bli din trädgårdsmästare. Är det ett större jobb arbetar vi i hela Sverige.

Hur vet jag vad det kommer att kosta
Det vanligaste jobbet för en privatperson är 3 timmar per tillfälle, alltså 930 kr efter RUT. 

Vilka tider arbetar ni
Våra trädgårdsmästare arbetar två pass om dagen, 09:00-12:00 och 13:00-16:00 (eller 8.00-12.00 - 13.00-17.00). Vi ser alltid till att de maskiner som används avger minsta möjliga störning. Självklart kan våra trädgårdsmästare anpassa sig efter dina rutiner och tider.

Jag har inte egna verktyg
Ingen fara, våra trädgårdsmästare har de verktyg och maskiner som behövs. Kostnad kan tillkomma för transport av vissa större maskiner. Du kan alltid fråga trädgårdsmästaren om vårt paket av enkla verktyg som vi säljer. I paketet ingår det mesta du behöver för det vanliga trädgårdsarbetet.

FAQ

Vad för maskiner har ni
Vi har alla maskiner som krävs och vi ser alltid till att ha de senaste så ljudmiljön blir så bra som möjligt men även att miljöpåverkan med utsläpp blir så små som möjligt.

Bortforsling av skräp
Vi har avtal med olika transportföretag som har fast priser beroende på storleken av ert skräp. Bortforsling omfattas ej av RUT/ROT.

Nycklar
Om nycklar behövs till er bostad, garage eller uthus förvaras dessa omärkta i ett kassaskåp kopplat till larm. Oftast behöver vår personal inte nycklar utan det är mer i undantagsfall såsom vi plockar in post när vi ändå är på plats under er semester eller behöver tillgång till gräsklippare i garage.

Hur vet jag att personalen kommer från blue harvest
All vår personal bär våra profilkläder med tydliga logotyper och har visitkort med all kontaktinformation med sig. När de arbetar i er trädgård så markerar de vid er entré med en mindre skylt att vi är på plats och arbetar, så era grannar slipper att oroa sig.

Hur vet jag att personalen är på plats avtalat tid
Samtliga trädgårdsmästare har en Blue Harvest app med stämpelklocka som bara kan aktivera med GPS när de är på plats, detta avläser vårt centrala system dagligen.