Totalrenovering innergård Vasastan

Föreningen hade inte gjort någon renovering sedan fastigheten byggdes i slutet av 1800-talet. Stenläggningen hade sjunkit kraftigt på flera ställen och var en säkerhetsrisk för de boende. All sten lyftes upp och korrekta åtgärder utfördes innan all sten lades tillbaka. Gräsmattans puckel togs bort så att de nu har en slät och fin gräsmatta med lutning bort från en mur. På en väldigt tråkig yta intill deras uteplats la vi ut melerad dekorsten. Tre åtgärder som lyfte föreningens innergård till att bli fantastisk fin.

Styling inför försäljning av hus

En ordentlig uppstädning inför att kunden skulle fotografera, ha visning och sedan sälja sitt radhus söder om city. Mängder av avfall, döda växter och gamla cementplattor avlägsnades. Beskar buskar och träd, klippte häckar och rullade ut ny gräsmatta på både fram- och baksidan. Vi stylade även med kombinationer av växter som står sig riktigt fina länge in på hösten för att göra det extra trivsamt. Kul exempel på hur man enkelt kan göra väldigt stor skillnad både för pris på bostaden och för de nya ägarna!

ett grönare parkeringsområde för brf

Även ett parkeringsområde kan göras vackert. Vi fick uppdraget att skapa ett grönt rum av den nyanlagda parkeringsplatsen. Inköp, leverans, plantering och underhåll. Genom våra varsamma händer planterade vi buskar, träd och plantor med god dränering.

styling av balkong Södermalm

En tom och trist balkong blev ett mindre paradis med nya blommor, möbler och nyttoväxter.

Gräsmatta på rulle till stor bostadsrättsförening på Södermalm

Vi hjälpte de boende med att få en stor grön yta istället för en kall och hård yta som var där innan. För att kunna rulla ut gräsmattan behövde vi först avlägsna nästan 100 m3 med sand och avfall. Därefter kunde vi göra allt förarbete med att lägga ut en duk undertill, fylla på med jord som lämpar sig för gräset och sedan rulla ut gräsmattan. Kunden har nu en 200 m2 stor gräsmatta som tål slitage, har rätt lutning för att klara av hårda skyfall och som är fin långt in på hösten. Supernöjd kund och kul att vara med och göra Stockholms innerstad aningen grönare.

trädgårdsdesign och makeover

För en privat kund tog vi fram ett förslag på växter som innefattade över 2000 perenner och lökar. "Den vilda trädgården" sattes som tema och kompositionen av växter utgjordes av växter som är fina över hela sommarhalvåret så att det alltid finns något som fångar blicken i trädgården. Utöver det så harmoniserade växternas färger och form med varandra och husets stil i övrigt. För besökaren är det inte alltid klart om växterna finns på sin plats med hjälp av människan eller helt naturligt vilket var precis den känsla vi ville skapa. Organiserat och uppstyrt tillsammans med vilt och charmigt gav ett fantastiskt resultat!

löpande kontrakt

En kombination av köldtåliga växter som ger ett varmt och genomtänkt intryck hos en kund där vi byter ut kombinationen av säsongväxter fyra ggr per år. Varje gång en ny kombination av växter som passar säsongen och kundens och tomtens stil.

landskapsplanering i stockholm

En kund hade nyligen köpt ett hus med stor tillhörande trädgård där mycket av det som växte där inte hade skötts på många år. Vi fick uppgiften att ta ett helhetsgrepp kring trädgården med en projektplan för respektive del av trädgården. Först ut åtgärdade vi de rabatter närmast huset som fick ett färgtema med genomgående silvriga, blåa och vita toner för att samspela med huset och den övriga trädgården. Skillnaden från innan är enorm och trädgården känns nu mycket mer välkomnande med blomning under hela säsongen där det strama gröna möter det romantiska och vilda. Supernöjd kund!

Balkongstyling och abonnemang på växter

Vi stylar många av våra kunders balkonger med växter regelbundet. Perfekt för de som inte hinner eller kan köpa in och plantera växter. När vi stylar balkongen byter vi också ut jorden och tar med oss trädgårdsavfallet därifrån så att kunden kommer hem till en fräsch och fin balkong full av växter!

En japansk damm

En av våra kunder reser ofta till Asien och ville ha en japansk damm. Under hösten skapar vi en 800 kvm stor japansk damm med ö och vattendrag så att den är tillvuxen och fullt flödande till våren. Dammen skapas så att den försörjer sig själv med vatten och genom olika deltan syresätter vattnet naturligt. Vi har erfarenhet av över 200 dammar, stora och små, där kunder vart allt ifrån privatpersoner till stat och kommun. Efter dammen nu är klar har vi låtit bygga en stenbro på klassiskt sätt, utan betong. Vi har även runt dammen planterat över 300 växter som ska ge rätt asiatisk känsla.

En av Kungsholmens största BRF:er

Två projekt utfördes för en av Kungsholmens största bostadsrättsförening. Första delen bestod av att beskära ett vildvin som växt in under taknocken, bakom stuprör och täckte ventilationer och balkonger. Till vår hjälp hade vi skylift och vår fantastiskt orädda personal såklart! 

Det andra projektet bestod i att göra en ordentligt höststädning som bland annat innefattade att trimma häckar som hade vuxit sig vilda, kratta och sopa alla ytor samt ta fram förslag och plantera urnor med vackra växter. En väldigt nöjd kund och en vacker innergård kom till sin rätt!


100 miljoner kronor per vecka

De i särklass vanligaste och dyraste skadorna i fastigheter är vattenskador. De orsakar enorma kostnader, cirka 100 miljoner kronor i veckan året runt. Vi utför korrekta dräneringar för alla slags fastigheter. Vad många inte vet är att dränering måste ses över regelbundet, en äldre dränering håller 25-35 år. Vi fick uppdraget av en förening att se över deras dränering som orsakat fuktskador, sättningar och stora problem. Genom en korrekt utförd dränering samt spolning av dagvattenledningar är problemen lösta och framtida fuktskador och kostnader minimerade.


En gammal rabatt blir som ny

Säsongen startade tufft för många plantor så vi fick uppdraget att gräva upp plantor som inte överlevt, lägga ny jord och plantera en ny rabatt framför denna underbara villa på Djurgården.


Det är råttans år!

Med sjunkande grundvattennivå och ökade mängder regn vid nederbörd så ändras förutsättningarna för råttor. Sand och jord spolas bort eller luckras upp och råttorna har lättare att bygga bo. Vi hjälper just nu många bostadsrättsföreningar och villaägare med att återställa gårdar och trädgårdar så sättningar och råttor försvinner. 


IMG_3153.JPG

Få grannskapets tjusigaste häck

Inte bara vill vi att häckarna skall vara snygga utan de måste följa kommunala lagar med om höjd och bredd, något som många av våra kunder inte känner till. Vi klipper gärna häckarna enligt alla lagar och regler.


Vi hjälper till att rädda ett av Unescos världsarv

Skogskyrkogården är Sveriges arkitektoniskt viktigaste begravningsplats, invigd 1920. Den omges av 4000 meter mur som nu behöver lite omtanke. Tillsammans med Veg Tech testade vi att lägga olika växtbeläggning på muren för att få ett mer estetiskt utseende och bättre hållbarhet. Vilken dröm att får arbeta med denna pärla.


5 trädgårdar

Vi har fått i uppdrag att rensa upp och återskapa 5 trädgårdar utanför Stockholm som varit bortglömda alldeles för länge. Redan efter första dagen dök trädgårdarnas vackra karaktärer upp och vi fyllde en 10 m2 container med trädgårdsavfall. Nu återstår att sätta nya växter och plantor, beskära träden och låta de nya ägarna njuta av sina pärlor.


 

5000 plantor

Vi planterade 5000 plantor i Värtahamnen tillsammans med vår samarbetspartner Veg Tech för att förgylla ett annars trist område. Besök gärna området för att se det växa till sig och skapa ett magiskt fint konstverk.

 

En bostadsrättsförening 

I en gårdsmiljö från 1856 så har vi fått uppdraget att göra gården mer levande och attraktiv för de boende. Efter syrenträdet har börjat dö och buskarna fått växa till sig valde vi att ta bort trädet och klippa ned buskarna rejält. Då upptäckte vi att avrinningsstenarna sjunkit 15 cm vilket vi återställde. Under våren kommer vi att plantera nya träd och buskar så håll utkik...